fredag 16 september 2011

Bounty cupcakes

Dessa cupcakes är min mammas favorit och därför gör jag dom väldigt ofta här hemma, och jag måste hålla med henne om att de är väldigt goda. Gillar man Bounty och kokos så gillar man med största sannolikhet dessa cupcakes.


Det här receptet ger ca 12 cupcakes

Chokladmuffins:
50g rumstemp smör eller margarin
2ägg
2dl farinsocker
100g smält mörk choklad
2dl mjöl
1tsk bakpulver
1msk kakao
2tsk vaniljsocker
2dl mjölk
1dl rostade kokosflingor
ca 3 paket dubbla Bountys (dvs paket innehållande två Bounty bitar)

1. Smält chokladen i micro eller över vattenbad
2. Vispa smör och farinsocker. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa noggrant. Rör sedan ner den smälta chokladen.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner hälften av dom i chokladsmeten, tillsätt sedan mjölk och blanda väl. Rör ner resterande torra ingredienser och mjölk. Vänd sedan i de rostade kokosflingorna (för att rosta dom, lägg i 1dl kokos i en torr varm stekpanna tills de får en brunare färg)
4. Ta ut alla Bountys ur förpackningarna och halvera sedan varje bit, så att på ett paket ska du få fyra Bounty bitar
5. Fyll muffinsformarna 2/3 och tryck sedan i en bit Bounty i varje muffin. Grädda i ca 15min  i 175°C

Frostingen:
150g rumstemp smör
100g smält mörk choklad
4dl florsocker
3msk kakao
1msk mjölk

kokosflingor till dekoration

1. Vispa smör. choklad, kakao och mjölk tills allt är väl blandat. Tillsätt sedan lite florsocker i taget tills frostingen blir tjock men fortfarande lite kladdig.
2. Spritsa eller bre på frostingen på muffinsen, dekorera sedan med kokosflingor

1 kommentar:

  1. ååhh jag vill ha!!! det vattnas i munnen! KRAM, Sofie

    SvaraRadera