onsdag 6 juli 2011

Chokladbollar

Chokladbollar är bland det första jag lärde mig att baka, men det är även bland det svåraste att hitta bra recept till (enligt mig). Antingen smakar det för mycket kaffe, kakao eller så är det på tok för lite havregryn. Det här receptet funkar varje gång för mig och det blir lika gott vare gång!

200g rumstempererat margarin
2dl strösocker
7dl havregryn
3msk vaniljsocker
4msk kakao
4msk Oboy
2-3 msk kallt starkt kaffe (beroende på hur stark kaffesmak du vill ha)
Pärlsocker eller kokos att rulla chokladbollarna i

1. Koka kaffet och ställ det åt sidan så att det kallnar lite
2. Blanda margarinet med övriga ingredienser. Blanda sedan ner kaffet. (När man gör chokladbollar är det lättast att blanda med händerna) Smakar det för mycket kakao eller kaffe kan man ha i lite mer vaniljsocker och eventuellt mer havregryn
3. Rulla lite smet till en boll och rulla sedan bollen i pärlsocker eller kokos, gör sedan så med resten av smeten.
4. Ställ i kylskåpet ca 1tim så att chokladbollarna stelnar och gottar till sig lite och blir ännu godare!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar