onsdag 6 juli 2011

Jordgubbscheesecake cupcakes

100g rumstempererat smör eller margarin
3dl strösocker
200g mörk choklad
2 ägg
3dl mjöl
2tsk bakpulver
1msk vaniljsocker
2,5dl mjölk
ca 18 snoppade jordgubbar

1. Smält chokladen
2. Blanda/vispa ihop smöret och sockret. Rör sedan ner ett ägg i taget, blanda därefter i den smälta chokladen
3. Rör ihop alla de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner en liten del av det i chokladsmeten. Varva sedan med att röra ner lite mjölk och att röra ner lite av de torra ingredienserna
4. Lägg i lite smet i varje muffinsform, så att det täcker botten. Lägg sedan i en jordgubbe i varje form, och fyll sedan muffinsformarna till 2/3 med smet och grädda i ca 15-20min i 175°C








Frostingen:
200g philapelphiaost
100g rumstempererat smör eller margarin
6dl florsocker
1msk vaniljsocker
ca 18 jordgubbar

1. Blanda/vispa ihop philadelphiaosten och smöret
2. Rör ner lite florsocker i taget så att det inte klumpas och rör sedan ner vaniljsockret. Blir frostingen för lös kan man antingen blanda/vispa i den några minuter extra eller tillsätta lite mer florsocker. Blir den för tjock kan man tillsätta några droppar mjölk
3. Spritsa eller bre på varje muffin
4. Lägg på en jordgubbe på varje cupcake





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar